Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 69)

 • Egid van Houtem benoemd tot directeur-bestuurder Bibliotheek Kerkrade e.o. Bekijk details

  1 maart 2023

  De Raad van Toezicht van de stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. heeft Egid van Houtem benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Hij treedt per 1 april a.s. in dienst en volgt per 1 mei a.s. Ilse Verburgh op in de functie van directeur-bestuurder.

 • Kinderjury: de leesweken zijn begonnen! Bekijk details

  10 februari 2023

  Stem op je favoriete boek! Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan vorm jij samen met de rest van de kinderen in Nederland de Kinderjury! Samen bepalen jullie wat het beste boek van 2022 is en wie de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, in ontvangst mag nemen.

 • Vrijwilliger Verhalentafel gezocht! Bekijk details

  2 februari 2023

  Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van Kerkrade en/of Brunssum en houd je van de verhalen en anekdotes die bewoners te vertellen hebben? Heb je een luisterend oor en een vlotte pen? Dan zoeken wij jou!

 • Miek Cremers is de Beste Voorlezer van Kerkrade en omgeving Bekijk details

  30 januari 2023

  Miek Cremers is de winnaar van de wedstrijd ‘Wie is de beste voorlezer van Kerkrade en omgeving?’. Een initiatief van Bibliotheek Kerkrade e.o. in samenwerking met GaiaZOO in het kader van Voorleesgemeente 2022! Ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten, etc. werden opgeroepen om zijn of haar voorleeskunsten te vertonen.

 • Deelnemers van computertraining ontvangen certificaat tijdens feestelijke uitreiking Bekijk details

  10 januari 2023

  In Bibliotheek Kerkrade e.o. kun je terecht voor verschillende computertraingen. Op 21 december mocht een grote groep burgers de certificaten van diverse computertrainingen in ontvangst nemen tijdens een feestelijke uitreiking in HuB. Bibliotheek Kerkrade in aanwezigheid van wethouder Jo Schlangen.

 • Leeskringen 2023 Bekijk details

  22 november 2022

  De data en boeken voor het seizoen 2023 zijn bekend.

 • Taalhuisvrijwilligers voor Brunssum gezocht! Bekijk details

  14 november 2022

  Aan de slag als taalvrijwilliger? Als taalvrijwilliger kun jij het verschil maken in iemands leven. Je kunt iemand helpen met het verbeteren van basisvaardigheden als spreken, lezen en schrijven. Je leert bijvoorbeeld een deelnemer hoe hij e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Je begeleidt een deelnemer een-op-een of geeft samen met een andere taalvrijwilliger les aan een groepje. Als je taal leuk vindt en je graag met mensen werkt, is dit misschien iets voor jou....

 • Gezocht: De Beste Voorlezer Bekijk details

  11 november 2022

  Bibliotheek Kerkrade e.o. zoekt De Beste Voorlezer in de gemeente Kerkrade, Brunssum, Voerendaal of Simpelveld. Laat jij elk verhaal tot leven komen? Doe dan mee! Naast de eeuwige roem wint De Beste Voorlezer een GaiaZOO-pakket met hierin onder andere 2 jaarabonnementen van de GaiaZOO.

 • Ben jij (of ken jij) de nieuwe stadsdichter van Kerkrade? Bekijk details

  13 oktober 2022

  Kleurrijk Kerkrade, een stad waar veel gebeurt, veel over wordt gepraat en waar je veel over leest in de krant en op de social media. Als stadsdichter van Kerkrade kijk jij er met een poëtische blik naar. Met een vlotte pen weet je de lach en de traan te pakken en ben je vrij om over alles te schrijven wat Kerkrade kenmerkt; De kleurrijke uitstraling van de stad. Ben jij de nieuwe stadsdichter?

 • Bibliotheek Kerkrade en GaiaZOO organiseren Voorleesmiddagen in GaiaZOO Bekijk details

  13 oktober 2022

  Bibliotheek Kerkrade en GaiaZOO organiseren vijf voorleesmiddagen in de dierentuin, hoe leuk is dat! Voorlezen is beestachtig leuk om zelf te doen, maar het is ook geweldig om te luisteren naar mooie verhalen. Dat kun je binnenkort komen doen in GaiaZOO! Tijdens de voorleesmiddagen wordt er voorgelezen uit een mooi dierenboek, leer je meer over de dieren uit het boek en ga je daarna met een dierenkenner de dieren in het echt bekijken!

Paginanavigatie