Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 76)

 • Maand van de Geschiedenis / oktober Bekijk details

  18 september 2023

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' wordt landelijk met het thema EUREKA! geschiedenis voor het voetlicht gebracht. Ook de Bibliotheek doet mee!

 • Start culturele seizoen in HuB.Kerkrade Bekijk details

  1 september 2023

  Op zaterdag 9 september van 11:00-17:00 uur luidt HuB.Kerkrade het nieuwe culturele seizoen in met een spetterend programma vol theater, muziek, literatuur en meer. De HuB-partners Bibliotheek Kerkrade, PLT en SMK Muziek & Dans nodigen iedereen uit om de sfeer te komen proeven, kijken, luisteren of meedoen met een van de vele activiteiten in de ‘culturele huiskamer’ van Kerkrade.

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  28 augustus 2023

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Kerkrade is ongeveer 25% van de bevolking laaggeletterd (bron: www.geletterdheidinzicht.nl). Tijdens de Week van lezen en schrijven - 8 tot en met 15 september - is er landelijk en ook in de bieb extra aandacht voor laaggeletterdheid.

 • September Monumentenmaand ‘Levend Erfgoed’ Bekijk details

  17 augustus 2023

  September is de jaarlijkse Monumentenmaand in Kerkrade en Aken. Deze staat dit jaar in het teken van Levend Erfgoed. Dit is er vanuit de bibliotheek te beleven!

 • Vacature leesconsulent Bekijk details

  13 juli 2023

  Droom deze zomer van een carrière in de bieb!

 • Zomercollegereeks De kunst van … in Bibliotheek Kerkrade Bekijk details

  4 juli 2023

  Bibliotheek Kerkrade trapt de zomervakantie af met een reeks inspirerende colleges voor jongeren van 10 tot 14 jaar. De colleges gaan over allerlei levenskunsten, vertegenwoordigd door gastsprekers uit de praktijk. De aftrap is met Emma Kok op dinsdag 18 juli van 15:00-17:00 uur. Zij vertelt over ‘De Kunst van het (over)winnen’.

 • Jaarverslag 2022 Bekijk details

  18 april 2023

  Teruglezen wat we allemaal in 2022 gedaan en gerealiseerd hebben? Je leest het terug in het jaarverslag 2022 'De Beste bieb in actie'.

 • Egid van Houtem benoemd tot directeur-bestuurder Bibliotheek Kerkrade e.o. Bekijk details

  1 maart 2023

  De Raad van Toezicht van de stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. heeft Egid van Houtem benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Hij treedt per 1 april a.s. in dienst en volgt per 1 mei a.s. Ilse Verburgh op in de functie van directeur-bestuurder.

 • Kinderjury: de leesweken zijn begonnen! Bekijk details

  10 februari 2023

  Stem op je favoriete boek! Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan vorm jij samen met de rest van de kinderen in Nederland de Kinderjury! Samen bepalen jullie wat het beste boek van 2022 is en wie de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, in ontvangst mag nemen.

 • Vrijwilliger Verhalentafel gezocht! Bekijk details

  2 februari 2023

  Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van Kerkrade en/of Brunssum en houd je van de verhalen en anekdotes die bewoners te vertellen hebben? Heb je een luisterend oor en een vlotte pen? Dan zoeken wij jou!

Paginanavigatie