Erfgoed


Agenda Erfgoed

  • HIP@HuB

    In verband met de coronamaatregelen zijn er momenteel geen HIP@HuB-activiteiten gepland.

    1 januari 2021 t/m 1 juni 2021

    01 jan t/m 01 jun

Alle erfgoedactiviteiten

HIP@HuB - Kerkrade en de Oranjes

In het kader van Koningsdag neemt assistent-archivaris Diane Smeets-Habets je online mee langs bezoeken van het Koningshuis aan Kerkrade sinds 1841.

Lezing: kleine geschiedenis, grote verhalen

Lezing: het werk van een archivaris

Hip@HuB - Marcel Mahr

VerhaalLokaal

Verhaal Lokaal Verhaal Lokaal is een project waarbij verhalen uit de geschiedenis van Kerkrade worden verteld met foto’s, tekst, film- en geluidsfragmenten. De gemaakte verhalen worden getoond op een groot multi-touch scherm in HuB.Bibliotheek Kerkrade. Verhaal Lokaal start bij de fotocollectie van de Kerkraadse verzamelaar. Iedereen die een verhaal beschikbaar wil stellen kan zo een bijdrage leveren om samen te werken aan de geschiedenis van Kerkrade.

Contactformulier

Delpher

Delpher brengt de geschiedenis tot leven. Spit in boeken, kranten en tijdschriften uit het verleden. Ontdek meer in Delpher, steeds weer.

Bekijk details

Rodenet

Rodenet, 'het digitaal geheugen van Kerkrade', is de gemeentelijke databank vol met materiaal rond het culturele erfgoed. Beheerd en opgezet door de bibliotheek, in nauwe samenwerking met de gemeente. Gevuld door instellingen en organisaties die zich bezighouden met het culturele erfgoed. Hun collecties van objecten, foto’s, films en documenten zijn gedigitaliseerd zodat ze voor jou toegankelijk zijn. Dit archief is een onmisbare bron van beelden en feiten uit het verleden en heden. Je vindt hier antwoord op jouw culturele vragen over Kerkrade, zijn inwoners en geschiedenis.

Naar Rodenet

Verhalentafels

De Verhalentafel is dé plek om samen in een gemoedelijke sfeer met elkaar het gesprek aan te gaan, herinneringen op te halen en te delen. Elke Verhalentafel staat in het teken van een thema, waarbij gebruik wordt gemaakt van oude foto’s. Verhalen worden opgetekend en vastgelegd op Verhaal Lokaal. De Verhalentafel, een succesvol initiatief van CODA Apeldoorn, gaat in HuB Kerkrade van start als fysieke ontmoeting weer plaats kan vinden.