Activiteiten jeugd/jongeren

Agenda jeugd en jongeren


Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek kun je elk beroep worden dat je wilt en kun je alvast dromen over later.

Bekijk details

Bieb-Bende

De Bieb-bende is een superleuke en spannende boekenclub voor kinderen in de bibliotheek. De club wordt geleid door Michael Reefs, schrijver van de populaire boekenserie de BIEB-BENDE en Bram en het zoldermysterie.  Hou jij van boeken? En heb je zin om samen met andere kinderen leuke dingen te doen in de bieb? Meld je dan aan en word lid van de Bieb-bende.

Tot gauw in de bieb!

Praktische informatie
- Waar: HuB. Bibliotheek Kerkrade
- Wanneer: 1 keer in de 2 weken
- Voor: leerlingen van groep 6 en 7
- Deelnemers: 10-12 kinderen
- Kosten: € 35,00 voor 10 bijeenkomsten.

Data (op woensdagen van 15.00 – 16:30 uur):

10 november, 24 november, 8 december en in 2022:  12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart en 6 april (eindfeest).

Download het inschrijfformulier, vul het digitaal in en stuur het retour naar info@bibliotheekkerkrade.nl. Of haal een exemplaar op in de bieb.

Kindercolleges

In Kerkrade organiseren we in de Hub-Bus kindercolleges voor nieuwsgierige kinderen van 9 t/m 12 jaar. Experts vertellen je alles over interessante onderwerpen waar je altijd al meer van wilde weten. Bijvoorbeeld over sterrenkunde, wetenschap, uitvinders… Noem maar op. 
Wil je ook meer weten? Dan is een kindercollege echt iets voor jou!

Er zijn nog geen nieuwe data gepland.

 


Nationale Voorleeswedstrijd 2021

Sara Boudad, Mika Verheijen en Zooey Broeders wonnen de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Kerkrade! Gefeliciteerd alledrie! Zij gaan door naar de Parkstad halve Finale! 

Dialect declamatiewedstrijd 2021

We wonen in Limburg en daar mogen we best trots op zijn! Daarom organiseren we regelmatig activiteiten ter promotie van het dialect, zoals de Veldeke Declamatiewedstrijd. De winaaars van 2021 zijn:

Sterre Haanstra, Jules Henskens, Luca Schmits, Veerle Weckseler en Nino Huppertz. Van harte gefeliciteerd!