Taalhuis

Moeite met lezen en schrijven?

Heel veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Hoor jij daar bij? Dat is helemaal niet raar of gek. Wil je beter Nederlands leren? Kom dan langs in het Taalhuis.

Taalhuis in Kerkrade, Brunssum en Voerendaal
In de bibliotheek vind je het Taalhuis. Iedereen is welkom. Ook als je niet in Nederland geboren bent. En je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Boeken en hulpmiddelen
In het Taalhuis staan veel boeken. Dat zijn boeken voor iedereen die moeite heeft met lezen. Boeken en kranten in eenvoudige taal, beeldwoordenboeken en luisterboeken. Maar ook boeken waarmee je de Nederlandse taal kunt leren en boeken waarmee je kunt oefenen voor het examen van de inburgering. Je kunt ook oefenen met diverse programma’s, zoals oefenen.nl, op de computer.

Begeleiding
In het Taalhuis werken taalvrijwilligers die je één-op-één of in een groep kunnen begeleiden. 

Agenda Taalhuis

naar alle Taalhuisactiviteiten

Taalcafé

Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor burgers die zich verder willen ontwikkelen. Elke maand is er een thema dat besproken wordt tijdens het Taalcafé. In het Taalcafé ontmoet je mensen en leer je spreken, schrijven, lezen en kranten lezen in de Nederlandse taal. Altijd gezellig en informeel, onder het genot van een kopje koffie of thee. Binnenlopen is gratis en verplicht je tot niks. Je hoeft ook geen lid van de bieb te zijn.


Oefenen.nl

Met oefenen.nl kun je alleen of samen met een taalcoach oefenen met meerdere programma’s over internet, DigiD, gezond eten, rekenen, geld en nog veel meer.
In Taalhuis Kerkrade kun je een eigen gratis account aanvragen van oefenen.nl via de taalcoach. Dan kan de taalcoach met je meekijken en moeilijke vragen beantwoorden.

oefenen.nl

Leeskringen

Iedereen moet kunnen genieten van mooie verhalen en soms is goede ondersteuning daarbij van groot belang. In een leeskring kunnen maximaal acht deelnemers die moeite hebben met lezen en schrijven samen met een taalcoach ontdekken hoe fijn het is om samen te lezen. In een mooi boek op hun eigen taalniveau.
Een leeskring komt wekelijks bij elkaar en is gratis. Heb je interesse? Meld je dan ook bij je taalcoach.

 

Taalhuis

Begrijpelijke boeken om te leren lezen