Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 54)

 • Leeskringen 2023 Bekijk details

  22 november 2022

  De data en boeken voor het seizoen 2023 zijn bekend.

 • Taalhuisvrijwilligers voor Brunssum gezocht! Bekijk details

  14 november 2022

  Aan de slag als taalvrijwilliger? Als taalvrijwilliger kun jij het verschil maken in iemands leven. Je kunt iemand helpen met het verbeteren van basisvaardigheden als spreken, lezen en schrijven. Je leert bijvoorbeeld een deelnemer hoe hij e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Je begeleidt een deelnemer een-op-een of geeft samen met een andere taalvrijwilliger les aan een groepje. Als je taal leuk vindt en je graag met mensen werkt, is dit misschien iets voor jou....

 • Gezocht: De Beste Voorlezer Bekijk details

  11 november 2022

  Bibliotheek Kerkrade e.o. zoekt De Beste Voorlezer in de gemeente Kerkrade, Brunssum, Voerendaal of Simpelveld. Laat jij elk verhaal tot leven komen? Doe dan mee! Naast de eeuwige roem wint De Beste Voorlezer een GaiaZOO-pakket met hierin onder andere 2 jaarabonnementen van de GaiaZOO.

 • Ben jij (of ken jij) de nieuwe stadsdichter van Kerkrade? Bekijk details

  13 oktober 2022

  Kleurrijk Kerkrade, een stad waar veel gebeurt, veel over wordt gepraat en waar je veel over leest in de krant en op de social media. Als stadsdichter van Kerkrade kijk jij er met een poëtische blik naar. Met een vlotte pen weet je de lach en de traan te pakken en ben je vrij om over alles te schrijven wat Kerkrade kenmerkt; De kleurrijke uitstraling van de stad. Ben jij de nieuwe stadsdichter?

 • Bibliotheek Kerkrade en GaiaZOO organiseren Voorleesmiddagen in GaiaZOO Bekijk details

  13 oktober 2022

  Bibliotheek Kerkrade en GaiaZOO organiseren vijf voorleesmiddagen in de dierentuin, hoe leuk is dat! Voorlezen is beestachtig leuk om zelf te doen, maar het is ook geweldig om te luisteren naar mooie verhalen. Dat kun je binnenkort komen doen in GaiaZOO! Tijdens de voorleesmiddagen wordt er voorgelezen uit een mooi dierenboek, leer je meer over de dieren uit het boek en ga je daarna met een dierenkenner de dieren in het echt bekijken!

 • Doe mee met de Biebbende Boekenclub! Bekijk details

  6 oktober 2022

  Binnenkort starten we weer de Bieb-bende - Dé boekenclub voor kinderen - in Kerkrade. Een Biebbende is een club voor kinderen die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei activiteiten rondom boeken, lezen, schrijven en vertellen.

 • Vacature Lid Raad van Toezicht Bekijk details

  30 september 2022

  Met ingang van 1 januari 2023 is er een vacature voor een: Lid Raad van Toezicht voor Stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. Met het profiel HR en/of juridisch. Interesse? Reageren kan t/m 28 oktober 12:00 uur.

 • Discovery Museum, Hub.Bibliotheek Kerkrade en Vie: partners in gezondheid Bekijk details

  21 september 2022

  KERKRADE, 21 september – Discovery Museum, Hub.Bibliotheek Kerkrade en Vie gaan nauw samenwerken in het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Kerkrade en de regio. Alleen samen kan de hardnekkige gezondheidsachterstand aangepakt worden, waarbij preventie centraal staat, is de opvatting van de partners. Ze hebben daartoe vandaag in de Vie accommodatie een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 • Nieuw initiatief in HuB.Kerkrade: BlikOpener Bekijk details

  15 september 2022

  Bibliotheek Kerkrade e.o. start met een nieuw initiatief in HuB. Kerkrade: BlikOpener. Samen film kijken met daarna ruimte voor een goed gesprek. Het is vanaf oktober iedere eerste dinsdagavond van de maand een feit.

 • Maand van de Geschiedenis Bekijk details

  13 september 2022

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' wordt landelijk met het thema Wat een ramp! geschiedenis voor het voetlicht gebracht. Ook Bibliotheek Kerkrade e.o doet mee en organiseert een aantal lezingen.

Paginanavigatie