Verruimde openingstijden voor bibliotheken in Brunssum, Eygelshoven en Voerendaal

Gepubliceerd op: 24 mei 2024 09:46

Enthousiast kondigen wij aan dat de bibliotheken in Brunssum, Eygelshoven en Voerendaal hun openingstijden per 1 juni verder verruimen. Door de combinatie van activiteiten en extra middelen van de rijksoverheid die samen met de gemeenten werden aangevraagd, kunnen deze vestigingen meer open. Dit is belangrijk omdat de bibliotheek steeds meer gevonden wordt door burgers om zichzelf te informeren, om er te leren en studeren en natuurlijk ook om de activiteiten te bezoeken. Meer dan drieduizend activiteiten voor alle leeftijden zijn dat op jaarbasis.

Ook de vestigingen in Klimmen (Open Club) en Kerkrade-West (‘t Westhoes) zullen in de nabije toekomst vaker open zijn en de plek worden waar burgers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Naast de verruiming van openingstijden en nieuwe activiteiten zet de bibliotheekorganisatie in op een prettig verblijf met gratis veilig draadloos internet en een lekker kopje koffie of thee, waar hulp of inspiratie altijd dichtbij is.

Uitbreiding openingstijden

Met ingang van 1 juni 2024 verruimen de openingstijden met:
Brunssum (+8 uur)
Maandag: 13.00-17.30 uur
Vrijdag: 10.00-17.30 uur

Eygelshoven (+9 uur)
Dinsdag: 13.00-17.30 uur
Donderdag: 13.00-17.30 uur

Voerendaal (+2 uur)
Dinsdag: 10.00 -12.00 uur

Directeur Egid van Houtem is blij met de extra middelen om te verruimen, maar zeker nog niet klaar. “Naast de uitbreiding van de openingstijden, zijn er ook plannen om verdere verbeteringen door te voeren, zoals de modernisering van bibliotheekfaciliteiten en de uitbreiding van digitale diensten. Hierdoor kunnen we inspelen op de veranderende behoeften van onze gebruikers en blijven we relevant in een snel digitaliserende wereld en voelen zo veel mogelijk burgers zich welkom in de bibliotheek.”