Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 76)

 • Bibliotheek Kerkrade e.o. nodigt bezoekers uit voor livestream uitreiking Beste Bieb 2021 Bekijk details

  22 oktober 2021

  Dinsdag 2 november is het dan eindelijk zover. De uitreiking van de Beste Bibliotheek 2021! Bibliotheek Kerkrade e.o. wil dit graag samen met haar bezoekers, medewerkers en vrijwilligers vieren. Want of de prijs nu richting Kerkrade komt of niet, deze nominatie is al een feestje waard!

 • Fusie Bibliotheek Kerkrade e.o. en Bibliotheek Brunssum definitief Bekijk details

  13 oktober 2021

  Met plezier kunnen we u melden dat Bibliotheek Kerkrade en omstreken en de Bibliotheek Brunssum definitief gaan fuseren.

 • Coronatoegangsbewijs Bekijk details

  20 september 2021

  Vanaf 25 september a.s. is vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs met een identiteitsbewijs verplicht voor activiteiten in de kleine Theaterzaal (MF-zaal) en de vergaderruimte. Dit kan zijn een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona.

 • Kinderboekenweek Bekijk details

  20 september 2021

  Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 van 6 t/m 17 oktober...

 • Hoera! Genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2021! Bekijk details

  1 september 2021

  Bibliotheek Kerkrade en omstreken is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2021. ‘En daar mogen we echt trots op zijn!’, aldus Ilse Verburgh, directeur-bestuurder.

 • Vrijwilligers gezocht! Bekijk details

  29 juli 2021

  Vrijwilligers: wij kunnen niet zonder! Heb je zin en tijd om een paar uurtjes in de week uit te helpen in de bieb? Dan komen we graag met je in contact! Momenteel zoeken we een gastheer/vrouw voor Bibliotheek Kerkrade-West en Simpelveld en een activiteitenmedewerker jeugd.

 • Vrijwilliger gastheer/-vrouw Bekijk details

  28 juni 2021

  Wij zoeken vrijwilligers die ons team in een inspirerende werkomgeving willen versterken. Als gastvrouw/gastheer verwelkomt u bezoekers, helpt u bij het oplossen en/of doorverwijzen van vragen en zorgt u (in samenwerking met de bibliotheekmedewerker) voor een mooie presentatie van de collectie én van de bibliotheek.

 • IDO start in HuB. Bibliotheek Kerkrade Bekijk details

  17 juni 2021

  Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 25 juni kunt u voor al deze vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de HuB. Bibliotheek Kerkrade, elke vrijdag van 10:00 – 12:00 uur. Daar helpt een getrainde bibliotheekmedewerker u verder op weg.

 • Jongerenprogrammeurs gezocht! Bekijk details

  17 juni 2021

  HEY! Wil je met ons meedenken als jongerenprogrammeur? En ben je tussen de 12-20 jaar? Dan komen we graag met je in contact!

 • Spreekuur Taalhuis begint weer Bekijk details

  4 juni 2021

  De spreekuren van het Taalhuis beginnen weer. Vanaf woensdag 9 juni van 10:30-11:30 uur is er een wekelijks spreekuur. Heb je moeite met lezen en schrijven? En wil je graag beter Nederlands leren? Kom dan gratis en vrijblijvend langs in het Taalhuis.

Paginanavigatie