Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 76)

 • Nieuw initiatief in HuB.Kerkrade: BlikOpener Bekijk details

  15 september 2022

  Bibliotheek Kerkrade e.o. start met een nieuw initiatief in HuB. Kerkrade: BlikOpener. Samen film kijken met daarna ruimte voor een goed gesprek. Het is vanaf oktober iedere eerste dinsdagavond van de maand een feit.

 • Maand van de Geschiedenis Bekijk details

  13 september 2022

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' wordt landelijk met het thema Wat een ramp! geschiedenis voor het voetlicht gebracht. Ook Bibliotheek Kerkrade e.o doet mee en organiseert een aantal lezingen.

 • Week van lezen en schrijven Bekijk details

  1 september 2022

  8 t/m 14 september is de Week van lezen en schrijven.

 • Programma Monumentenmaand Bekijk details

  15 augustus 2022

  In de maand september wordt in Kerkrade en Aken traditiegetrouw de Monumentenmaand gevierd. Er is weer een grensoverschrijdend en divers programma samengesteld. Het thema van dit jaar is Monument en Duurzaamheid.

 • Vacature programmamaker Basisvaardigheden Bekijk details

  11 augustus 2022

  Wij zoeken een Programmamaker (Basisvaardigheden) met specifieke aandacht voor positieve gezondheid (m/v 0,6 – 0,8 fte)

 • Monumentenmaand 2022 Bekijk details

  21 juni 2022

  ZONDAG 11 SEPTEMBER EXCURSIE MET HET LIMBURGS LANDSCHAP VILLA NIEUW EHRENSTEIN; MOOI EN DUURZAAM RESTAUREREN

 • De Beste Bieb komt naar je toe deze zomer! Bekijk details

  17 juni 2022

  Om te vieren dat Bibliotheek Kerkrade e.o. met vestigingen in Kerkrade, Brunssum, Voerendaal en Simpelveld zich dit jaar Beste Bibliotheek van Nederland mag noemen, gaan we naar buiten met de Mobiele Ontmoetingplek (MOP). Met een busje gaan we op pad om inwoners van Kerkrade en Brunssum te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan.

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nu ook in Voerendaal Bekijk details

  20 mei 2022

  Heb je vragen over de digitale overheid? Dan kun je voortaan hiervoor terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Voerendaal. Elke maandag van 14:00-16:00 uur is er een inloopsspreekuur. Dit is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

 • Bibliotheek Kerkrade e.o. heeft kwaliteit op orde! Bekijk details

  14 april 2022

  Bibliotheek Kerkrade e.o. heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Kerkrade e.o. is voorleesgemeenten 2022 Bekijk details

  14 maart 2022

  Kerkrade en omgeving zijn door Cubiss verkozen tot Voorleesgemeenten 2022. Bibliotheek Kerkrade e.o. met vestigingen in Kerkrade, Voerendaal, Simpelveld en Brunssum verzorgt een jaar lang activiteiten voor jong en oud met voorlezen in de hoofdrol. De Bibliotheek hoopt zo meer inwoners plezier te laten beleven aan voorlezen én het belang van voorlezen meer bekendheid te geven.

Paginanavigatie