Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 80)

 • Vrijwilliger gastheer/-vrouw Bekijk details

  28 juni 2021

  Wij zoeken vrijwilligers die ons team in een inspirerende werkomgeving willen versterken. Als gastvrouw/gastheer verwelkomt u bezoekers, helpt u bij het oplossen en/of doorverwijzen van vragen en zorgt u (in samenwerking met de bibliotheekmedewerker) voor een mooie presentatie van de collectie én van de bibliotheek.

 • IDO start in HuB. Bibliotheek Kerkrade Bekijk details

  17 juni 2021

  Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 25 juni kunt u voor al deze vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de HuB. Bibliotheek Kerkrade, elke vrijdag van 10:00 – 12:00 uur. Daar helpt een getrainde bibliotheekmedewerker u verder op weg.

 • Jongerenprogrammeurs gezocht! Bekijk details

  17 juni 2021

  HEY! Wil je met ons meedenken als jongerenprogrammeur? En ben je tussen de 12-20 jaar? Dan komen we graag met je in contact!

 • Spreekuur Taalhuis begint weer Bekijk details

  4 juni 2021

  De spreekuren van het Taalhuis beginnen weer. Vanaf woensdag 9 juni van 10:30-11:30 uur is er een wekelijks spreekuur. Heb je moeite met lezen en schrijven? En wil je graag beter Nederlands leren? Kom dan gratis en vrijblijvend langs in het Taalhuis.

 • Klik & Tik weer van start Bekijk details

  3 juni 2021

  De computercursus Klik & Tik start binnenkort in ’T Westhoes, Eygelshoven en De Rode Beuk in Simpelveld. In HuB. Bibliotheek starten we op een later tijdstip. Deze cursus is voor iedereen die wil leren omgaan met de computer en het internet. Cursisten volgen de cursus onder begeleiding van ervaren vrijwilligers.

 • HIP@HuB spreekuren weer van start Bekijk details

  3 juni 2021

  Vanaf dinsdag 8 juni starten de HIP@HuB spreekuren in HuB.Bibliotheek Kerkrade weer op. Het spreekuur is om de week van 14:00-16:00 uur.

 • Online literaire lezing met Ben van Melick Bekijk details

  1 juni 2021

  In deze Boekenweek behandelt publicist, tijdschriftmaker en columnist Ben van Melick het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van Bennie Lindelauf, Winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2021. En het boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal van Mira Feticu. ‘Een overweldigende leeservaring’ en ‘kostelijk en leerzaam’, aldus Van Melick over respectievelijk deze boeken.

 • Presentatie 'Mapping the Nieuwstraat' terugkijken? Bekijk details

  1 juni 2021

  Op donderdag 27 mei presenteerden Eline Schmeets en Marlies Vermeulen de uitkomsten van het project ‘Mapping the Nieuwstraat/Neustraße’ tijdens een openbare onlinepresentatie vanuit HuB. Kerkrade.

 • Boekenweek 29 mei t/m 6 juni Bekijk details

  27 mei 2021

  De Boekenweek is het bekendste jaarlijkse feest in de boekhandel en bibliotheek rondom het Nederlandstalige boek. De 86ste editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni en heeft als thema Tweestrijd.

 • Wij gaan weer open! Bekijk details

  18 mei 2021

  Goed nieuws! De bibliotheken van Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal mogen vanaf donderdag 20 mei weer open. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Paginanavigatie