Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 69)

 • Doe mee met de Biebbende Boekenclub! Bekijk details

  6 oktober 2022

  Binnenkort starten we weer de Bieb-bende - Dé boekenclub voor kinderen - in Kerkrade. Een Biebbende is een club voor kinderen die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei activiteiten rondom boeken, lezen, schrijven en vertellen.

 • Vacature Lid Raad van Toezicht Bekijk details

  30 september 2022

  Met ingang van 1 januari 2023 is er een vacature voor een: Lid Raad van Toezicht voor Stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. Met het profiel HR en/of juridisch. Interesse? Reageren kan t/m 28 oktober 12:00 uur.

 • Discovery Museum, Hub.Bibliotheek Kerkrade en Vie: partners in gezondheid Bekijk details

  21 september 2022

  KERKRADE, 21 september – Discovery Museum, Hub.Bibliotheek Kerkrade en Vie gaan nauw samenwerken in het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Kerkrade en de regio. Alleen samen kan de hardnekkige gezondheidsachterstand aangepakt worden, waarbij preventie centraal staat, is de opvatting van de partners. Ze hebben daartoe vandaag in de Vie accommodatie een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 • Nieuw initiatief in HuB.Kerkrade: BlikOpener Bekijk details

  15 september 2022

  Bibliotheek Kerkrade e.o. start met een nieuw initiatief in HuB. Kerkrade: BlikOpener. Samen film kijken met daarna ruimte voor een goed gesprek. Het is vanaf oktober iedere eerste dinsdagavond van de maand een feit.

 • Maand van de Geschiedenis Bekijk details

  13 september 2022

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' wordt landelijk met het thema Wat een ramp! geschiedenis voor het voetlicht gebracht. Ook Bibliotheek Kerkrade e.o doet mee en organiseert een aantal lezingen.

 • Week van lezen en schrijven Bekijk details

  1 september 2022

  8 t/m 14 september is de Week van lezen en schrijven.

 • Programma Monumentenmaand Bekijk details

  15 augustus 2022

  In de maand september wordt in Kerkrade en Aken traditiegetrouw de Monumentenmaand gevierd. Er is weer een grensoverschrijdend en divers programma samengesteld. Het thema van dit jaar is Monument en Duurzaamheid.

 • Vacature programmamaker Basisvaardigheden Bekijk details

  11 augustus 2022

  Wij zoeken een Programmamaker (Basisvaardigheden) met specifieke aandacht voor positieve gezondheid (m/v 0,6 – 0,8 fte)

 • Monumentenmaand 2022 Bekijk details

  21 juni 2022

  ZONDAG 11 SEPTEMBER EXCURSIE MET HET LIMBURGS LANDSCHAP VILLA NIEUW EHRENSTEIN; MOOI EN DUURZAAM RESTAUREREN

 • De Beste Bieb komt naar je toe deze zomer! Bekijk details

  17 juni 2022

  Om te vieren dat Bibliotheek Kerkrade e.o. met vestigingen in Kerkrade, Brunssum, Voerendaal en Simpelveld zich dit jaar Beste Bibliotheek van Nederland mag noemen, gaan we naar buiten met de Mobiele Ontmoetingplek (MOP). Met een busje gaan we op pad om inwoners van Kerkrade en Brunssum te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan.

Paginanavigatie