Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 42)

 • Hoera! Genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2021! Bekijk details

  1 september 2021

  Bibliotheek Kerkrade en omstreken is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2021. ‘En daar mogen we echt trots op zijn!’, aldus Ilse Verburgh, directeur-bestuurder.

  Bekijk details van Hoera! Genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2021!

 • Vrijwilligers gezocht! Bekijk details

  29 juli 2021

  Vrijwilligers: wij kunnen niet zonder! Heb je zin en tijd om een paar uurtjes in de week uit te helpen in de bieb? Dan komen we graag met je in contact! Momenteel zoeken we een gastheer/vrouw voor Bibliotheek Kerkrade-West en Simpelveld en een activiteitenmedewerker jeugd.

  Bekijk details van Vrijwilligers gezocht!

 • Vrijwilliger gastheer/-vrouw Bekijk details

  28 juni 2021

  Wij zoeken vrijwilligers die ons team in een inspirerende werkomgeving willen versterken. Als gastvrouw/gastheer verwelkomt u bezoekers, helpt u bij het oplossen en/of doorverwijzen van vragen en zorgt u (in samenwerking met de bibliotheekmedewerker) voor een mooie presentatie van de collectie én van de bibliotheek.

  Bekijk details van Vrijwilliger gastheer/-vrouw

 • IDO start in HuB. Bibliotheek Kerkrade Bekijk details

  17 juni 2021

  Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 25 juni kunt u voor al deze vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de HuB. Bibliotheek Kerkrade, elke vrijdag van 10:00 – 12:00 uur. Daar helpt een getrainde bibliotheekmedewerker u verder op weg.

  Bekijk details van IDO start in HuB. Bibliotheek Kerkrade

 • Jongerenprogrammeurs gezocht! Bekijk details

  17 juni 2021

  HEY! Wil je met ons meedenken als jongerenprogrammeur? En ben je tussen de 12-20 jaar? Dan komen we graag met je in contact!

  Bekijk details van Jongerenprogrammeurs gezocht!

 • Spreekuur Taalhuis begint weer Bekijk details

  4 juni 2021

  De spreekuren van het Taalhuis beginnen weer. Vanaf woensdag 9 juni van 10:30-11:30 uur is er een wekelijks spreekuur. Heb je moeite met lezen en schrijven? En wil je graag beter Nederlands leren? Kom dan gratis en vrijblijvend langs in het Taalhuis.

  Bekijk details van Spreekuur Taalhuis begint weer

 • Klik & Tik weer van start Bekijk details

  3 juni 2021

  De computercursus Klik & Tik start binnenkort in ’T Westhoes, Eygelshoven en De Rode Beuk in Simpelveld. In HuB. Bibliotheek starten we op een later tijdstip. Deze cursus is voor iedereen die wil leren omgaan met de computer en het internet. Cursisten volgen de cursus onder begeleiding van ervaren vrijwilligers.

  Bekijk details van Klik & Tik weer van start

 • HIP@HuB spreekuren weer van start Bekijk details

  3 juni 2021

  Vanaf dinsdag 8 juni starten de HIP@HuB spreekuren in HuB.Bibliotheek Kerkrade weer op. Het spreekuur is om de week van 14:00-16:00 uur.

  Bekijk details van HIP@HuB spreekuren weer van start

 • Online literaire lezing met Ben van Melick Bekijk details

  1 juni 2021

  In deze Boekenweek behandelt publicist, tijdschriftmaker en columnist Ben van Melick het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van Bennie Lindelauf, Winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2021. En het boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal van Mira Feticu. ‘Een overweldigende leeservaring’ en ‘kostelijk en leerzaam’, aldus Van Melick over respectievelijk deze boeken.

  Bekijk details van Online literaire lezing met Ben van Melick

 • Presentatie 'Mapping the Nieuwstraat' terugkijken? Bekijk details

  1 juni 2021

  Op donderdag 27 mei presenteerden Eline Schmeets en Marlies Vermeulen de uitkomsten van het project ‘Mapping the Nieuwstraat/Neustraße’ tijdens een openbare onlinepresentatie vanuit HuB. Kerkrade.

  Bekijk details van Presentatie 'Mapping the Nieuwstraat' terugkijken?

Paginanavigatie