Kinderboekenweek ‘Bij ons thuis’ in de bieb!

Gepubliceerd op: 19 september 2023 12:50

Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren. De deur van de Bibliotheek staat in ieder geval wagenwijd open! De hele maand oktober zetten we de mooiste kinderboeken in het zonnetje en hebben we leuke activiteiten.

Feestelijke opening op 4 oktober in HuB/ Bij ons thuis vertellen we verhalen met Mark Haayema

Bibliotheek Kerkrade e.o. organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om te lezen, leren en verbinden. De feestelijke opening is op 4 oktober om 15:00 uur in de HuB. met verhalenverteller Mark Haayema. Mark is schrijver van kinderboeken (o.a, Muk,), theatermaker (o.a. Meester Kikker, De Verrukkelijke Kinderbakshow”) en poppenspeler in programma’s als Sesamstraat en de grote Boterhamshow. Kom voor de voorstelling van Mark Haayema alvast in de stemming met een glaasje kinderchampagne en cupcakes die je van tevoren zelf kan versieren!

Activiteiten overige vestigingen op 11 oktober

Bocholtz | Bij ons thuis vangen we dromen - voorlezen en knutsel je eigen dromenvanger
woe 11 okt | 14.00-15.30u /
Kom luisteren naar het bekroonde verhaal Indianenmagie van Blanche Ortmans en maak daarna je eigen dromenvanger om thuis je mooiste dromen mee te vangen!

Brunssum en Voerendaal | Bij ons thuis vieren we feest - feestelijke middag met cupcakes en meer

Brunssum | woe 11 okt | 14.00-15.00 uur
Voerendaal | woe 11 okt | 15.00-16.00 uur
Feestelijke middag met cupcakes versieren, cupcakes slinger knutselen, tekenen en neuzen in de leukste bak-, en leesboeken.

Eygelshoven | Bij ons thuis spookt het - workshop ‘maak je eigen griezelkamer’

Eygelshoven | woe 11 okt | 14.00-15.00 uur
Maak je eigen griezelkamer met spoken en stap in de betoverende wereld van het prentenboek "Het spookt in dit huis" van Oliver Jeffers. Samen met Illustrator Tessa ga je aan de slag met doorzichtig papier, stiften en piepschuim. Je maakt zelf een 3D doorkijkje van een eigen spookkamer op dezelfde manier zoals Walt Disney vroeger zijn tekenfilms maakte. Deze workshop is een samenwerking met de Vrije Akademie Parkstad.
 

4-30 oktober | Speurtocht in de bieb

Kerkrade / Brunssum / Voerendaal / Eygelshoven / Simpelveld / Bocholtz
Voor de kinderen die houden van speuren is er een avontuurlijke stickerspeurtocht. Ga op avontuur in de bibliotheek en krijg aan het eind een leuke verrassing.

Aanmelden
Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Wel graag vooraf (behalve bij de speurtocht) aanmelden via inof@bibliotheekkerkrade.nl of 045 763 0520.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek
Het kinderboekenweekgeschenk van 2023 is: Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek.

De Bibliotheek is er voor iedereen
De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.