Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Juli Zeh Ons soort mensen

  Als een investeringsmaatschappij een windmolenpark aan de rand van een dorp in Brandenburg wil aanleggen, lopen de spanningen hoog op.

  Gedrukt boek

 • Roy Jacobsen De onzichtbaren

  Begin 20e eeuw groeit een meisje, letterlijk en figuurlijk, met tegenwind op op een eilandje voor de Noorse kust, dat niet te zien is vanaf de kust, maar vanwaar het vasteland wel te zien is.

  Gedrukt boek

 • Leïla Slimani Een zachte hand

  De nanny van Mila en Adam, een weduwe met een traumatisch verleden, wordt manisch depressief als ze het einde van haar baan ziet naderen omdat de kinderen naar school gaan.

  Gedrukt boek

 • Mariana Leky Dichterbij dan je denkt

  Dankzij twee bijzondere mannen die in haar leven verschijnen, kan een jonge vrouw, na het verlies van haar man en haar baan, haar leven eindelijk aanvaarden.

  Gedrukt boek

 • Silvia Avallone Levenslicht

  Twee vrouwen twijfelen over het moederschap: de een is onbedoeld zwanger, de ander wil dolgraag adopteren wegens onvruchtbaarheid.

  Gedrukt boek

 • Herbjørg Wassmo Dina's erfenis

  Nadat haar grootmoeder Dina bij een brand is omgekomen, leest haar kleindochter op de begrafenis een nagelaten brief voor waarin Dina de moord op haar man en haar minnaar bekent.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Fernando Aramburu Vaderland

Twee bevriende families worden uit elkaar gedreven als de vader van een van de families om politieke redenen wordt vermoord door een zoon van de andere familie.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken