Nieuwjaarnieuwverhaal

Een nieuw jaar met nieuwe verhalen. Dat wensen wij iedereen in 2024 toe.
Wij geloven in de kracht van verhalen. En vooral ook in het delen ervan.

Daarom tuigen we - naast de kerstboom - de actie ‘ Een nieuw jaar, een nieuw verhaal’ op.
Juist in deze tijd kunnen verhalen en boeken je kracht geven. Nieuwe inzichten. Je betoveren. Je laten ontsnappen. Je inspireren. Je laten huilen. Of lachen.

In de bieb zijn duizenden verhalen en boeken te vinden. Het is de plek waar je leest voor je plezier, maar het is ook steeds meer een plek om elkaar te ontmoeten. Daarom: ontmoet eens een ander door een boek!

Het werkt het?

Hoe kun je meedoen? Heel eenvoudig! Geef jouw eigen boek door aan een ander. Lever het in bij één van de bibliotheekvestigingen in HuB., Eygelshoven, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld of Bocholtz. Daar liggen ook kaartjes voor je klaar. Schrijf hier een persoonlijke wens of groet op voor de nieuwe eigenaar van jouw boek. Bijvoorbeeld over wat het boek voor je betekent of wat je de ontvanger toewenst.

Inleveren kan t/m 20 december!


De medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek pakken jouw boek feestelijk in. Vanaf 27 december t/m 6 januari is iedereen welkom om gratis een boek op te komen halen. Voor jezelf of voor een ander.

Jouw boek kan het begin zijn van iemands nieuwe hoofdstuk!
Doe je met ons mee?


Kleine lettertjes
Voor het inleveren van de boeken geldt dat deze in goede conditie zijn. Dit betekent heel en schoon. Je mag maximaal 2 boeken per persoon inleveren. 

Hoe werkt het?

  1. Zoek een (kinder)boek uit van jezelf dat je een ander toewenst.

  2. Lever het voor 21 december in bij één van de vestigingen met een persoonlijke groet erbij.

  3. Vanaf 27 december t/m 6 januari is iedereen welkom om gratis een boek op te komen halen.