Het Voorleeskwartiertje wordt telefonisch gedaan. Wat wordt voorgelezen is afhankelijk van de wensen van de deelnemer: denk aan een roman, of een gedicht, of een stukje uit een tijdschrift. Leuk idee en ben je 65+? Neem dan meteen even contact op via 045 7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl

Wij zijn er voor jou

De vestigingen mogen dan gesloten zijn, wij zijn nog steeds voor je aan het werk. Op deze plek zetten we voor je op rij hoe we je kunnen helpen in uitzonderlijke tijd.

Online Bibliotheek

Kun je niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch naar binnen! Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit.

Als lid van de bibliotheek heb je toegang tot een speciaal voor jou uitgezochte collectie e-books en luisterboeken in de Online Bibliotheek. 

Geen lid? Dan hebben we ook voor jou tijdelijk extra luisterboeken, en zeer binnenkort de Thuisbieb app. Kijk op onze speciale Thuisbieb pagina.

#ikleesthuis:

Juist nu zoveel mensen thuiszitten vanwege het corona virus, is er meer tijd om boeken te lezen.

De landelijke campagne rondom het 'thuislezen' roept mensen op naar de lokale (online) boekhandel te gaan of gebruik te maken van de bibliotheek.

Boeken maken het verschil in de ontwikkeling van mensen en dat is nu niet anders. Zeker voor kinderen en jongeren die tijdens deze corona crisis niet naar school kunnen, is en blijft het lezen van boeken belangrijk. Volwassenen hebben ook hier een voorbeeldfunctie.

Maar boeken kunnen ook voor een beetje troost, ontspanning en ontsnapping zorgen. Laten we juist nu met z'n allen de boekwinkel en bibliotheek steunen en boeken blijven kopen en lenen!!

#doemee #bibliotheek #boekhandels #Kerkrade 
#Voerendaal #afhaalbieb

Leuk idee: 65+ en wilt u graag voorgelezen worden?

Dagen kunnen in deze bijzondere Coronatijd echt lang zijn. Hoe fijn is het, om af en toe als oudere een menselijke stem te horen, even te praten. Daarna smaakt het boterhammetje des te beter, of kun je des te beter weer tegen de dag, die weer een invulling moet krijgen. Hier heeft de bieb samen met haar vrijwilligers die ook in deze tijd maar al te graag de handen uit de mouwen steken iets op bedacht: Het Telefonische Voorleeskwartiertje voor 65+ers.

Een a twee keer per week kun je gebeld worden door een van onze vrijwilligers die na een gezellig babbeltje vooraf een kwartier gezellig gaat voorlezen. Wat wordt voorgelezen is afhankelijk van de wensen van de deelnemer: denk aan een roman, of een gedicht, of een stukje uit een tijdschrift.

Het gaat als volgt: Je geeft je op via het telefoonnummer van HuB. Bibliotheek Kerkrade: 045 7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl  Vervolgens neemt een vrijwilliger contact met je op. Het Voorleeskwartiertje wordt telefonisch gedaan.

Wat wordt voorgelezen is afhankelijk van de wensen van de deelnemer: denk aan een roman, of een gedicht, of een stukje uit een tijdschrift. Deze vragen zullen onze vrijwilligers met je doornemen nadat je je opgegeven.
Leuk idee en ben je 65+? Neem dan meteen even contact op! Tot horens... Trouwens, deze service is net als zoveel van onze activiteiten ook voor niet-leden!

Muziekweb Playlist - Hoopvolle Muziek

hoopvolle-playlist

Door het coronavirus (COVID-19) ligt het leven zoals we dat gewend zijn wereldwijd overhoop.

We zitten massaal in sociale isolatie, er is veel werkloosheid en de angst voor het virus zelf hangt in de lucht. We hopen dat de kracht van muziek daar een beetje verzachting in kan bieden.

Muziekweb verzamelde daarom in deze playlist liedjes die een vrolijke en hoopvolle noot bieden in deze onzekere tijden. Nummers die tevens over onderwerpen gaan die nu even niet zo vanzelfsprekend zijn.