Presentatie over de Archeoroute: ontdek de unieke beleving van de Archeo Route Limburg

12 april 2023, van 14:00 tot 15:00 | HuB.

Kosten: Gratis

Wat is de Archeo Route eigenlijk en waarom is deze ontstaan? Wat kun je verzamelen op de locaties en wat kun je ter plaatse leren over hetgeen daar is gevonden? Waarom is de Archeo Route een beleving voor jong en oud? Maar ook; wat heeft de Archeo Route Limburg met het verdrag van Faro te maken?

In deze presentatie legt Joep Steinhage, projectleider Archeo Route Limburg, al deze vragen uit en neemt je ook mee naar de pop-up locatie in de bibliotheek. Daar kun je gelijk ontdekken hoe het werkt.
De Archeo Route Limburg is uniek in Nederland (en ver daarbuiten). Dit voorjaar zijn er al 85 plekken in Limburg waar je de verhalen achter de vondsten op die plek kunt beleven. Er zijn ook al 4 locaties in Kerkrade. Gebaseerd op uitgebreid archeologisch onderzoek kom je via video, 3D en augmented Reality en je eigen smartphone de geheimen van iedere vindplaats te weten. Hoe dit werkt, kun je niet alleen bij de bibliotheek in Kerkrade ontdekken, maar vlakbij kun je al je eerste echte verhaal beleven en een voorwerp verzamelen.
Kom kennismaken met dit unieke en vernieuwende project!

Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.
 

Aanmelden: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045 76 30 520