Ommetje met... Leo Voragen over kruiden & onkruid

28 juli 2021, van 14:00 tot 16:00 | Start Bibliotheek Simpelveld

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ommetje met.. Vanaf juli gaan we in de gemeente Simpelveld van start met Ommetje met.. Tijdens een wandeling in de buitenlucht in Gemeente Simpelveld, vertelt iemand over haar of zijn werk/leven/kennis/hobby/geschiedenis/etc. De route die wordt gewandeld kan het favoriete rondje zijn, maar ook een route langs zijn of haar verhaal.

Leo woont al zijn hele leven in Simpelveld op de Huls en is geïnteresseerd in de natuur, en met name in planten. Van het verzamelen van zaden en kweken in zijn broeikas tot het determineren van planten. Het determineren deed hij vroeger nog met een boek, maar tegenwoordig heb je daar allerlei handige apps voor zoals, Plantnet, Seek (ook dieren determineren) en Obsidentify (limiet van 5 planten).

Het start- en eindpunt van het ommetje is Bibliotheek Simpelveld. We wandelen via een mooie route naar Station Simpelveld en terug. Onderweg staan we stil bij verschillende planten en gaan we ook zelf determineren. Neem je smartphone mee en download alvast één van de bovenstaande apps. Leo laat ons zien hoe je determineren het beste kunt aanpakken. Neem zelf wat te eten en drinken mee. Dit ommetje is ook geschikt om samen met je (klein)kinderen te doen.

Aanmelden kan via info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-763 05 20.

Weet je zelf een mooie route en heb je een leuk verhaal te vertellen? Stuur een mailtje naar: kennismakers@bibliotheekkerkrade.nl