Muzieklezing Pierre Rietrae - VERKLANKING VAN DE NATUUR IN DE MUZIEK

11 april 2023, van 14:00 tot 16:00 | HuB.

Kosten: Gratis leden, 2,50 euro voor niet-leden

Maandelijkse klassieke muzieklezing door musicus en voormalig directeur van de muziekschool Pierre Rietrae. Aan de hand van luistervoorbeelden krijg je meer achtergrondinformatie, details en wetenswaardigheden te horen. Neem goede oren mee en geniet van de prachtigste muziek. Voorkennis is niet nodig.

Slechts 15% van de klassieke muziek valt onder de noemer PROGRAMMA MUZIEK, muziek waar een verhaal of een indruk aan ten grondslag ligt. Om te ontsnappen aan de werkelijkheid zoekt de componist zijn toevlucht in dromen, religie, fantasie, sprookjes, het buitenaardse en de idealisering van de natuur. De componist probeert dus zijn gevoelens te verklanken en deze indruk op ons, als luisteraar, over te brengen. Tijdens deze muzieklezing wordt dieper ingegaan op de verklanking van de natuur en in het ene geval is het duidelijk herkenbaar en soms verdient het uitleg.
We kennen allemaal de vier jaargetijden van Vivaldi en de pastorale van Beethoven, maar ook minder bekende voorbeelden zullen de revue passeren.
En u zult merken dat de beleving veel intenser is, wanneer u het verhaal kent.

Aanmelden: info@bibliotheekkerkrade.nl of
045 - 763 05 20.