Muzieklezing Pierre Rietrae: ARVO PÄRT, DE BELANGRIJKSTE HEDENDAAGSE COMPONIST VAN GEWIJDE MUZIEK

19 mei 2022, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Brunssum

Kosten: Gratis leden, 2,50 euro niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luistervoor-beelden. Tijdens 3 luisteravonden gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrond informatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden. Neem goede oren mee, want notenlezen of voorkennis is niet nodig.

Arvo Pärt is een Estse componist, geboren in 1935 onder het regime van Stalin. Vanaf 7 jaar volgde hij muziekonderwijs en studeerde aan het conservatorium van Tallin. Na zijn studie begon hij met componeren terwijl hij werkte als klankregisseur bij de radio.
In 1968 componeerde hij het werk Credo en dit bracht hem in conflict met het Sovjet Regime. Hij houdt zich jaren rustig en bestudeerd oude en religieuze muziek, maar in de jaren 70 slaat hij een nieuwe weg in, die wij nu de ”tintinnabuli stijl” noemen. In het latijn betekent dit kleine klokjes of belletjes. In 1980 verhuist hij naar Wenen en is ook zeer frequent in Keulen.
Beroemde werken zijn: Credo, Fratres, Für Alina, Summa, Spiegel im Speigel, 4 symfonieën.


Aanmelden:
info@bibliotheekbrunssum of 045-4007560