Limburg Doc Zoom Inn ‘Mijn monument is ook jouw huis’

28 september 2021, van 15:00 tot 16:30 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: €1,00 leden, €3,50 niet-leden

MONUMENTENMAAND - Met documentairemaker Marga Wolthuis kijken we naar haar productie' 900 jaar Rolduc' uit 2004. Daarin staat het cultureel erfgoed rond klooster Rolduc centraal. Eén van de monumenten uit de documentaire is de Baalsbruggermolen; de enige abdijmolen van Nederland. Marga vertelt over haar liefde en acties voor Kerkraadse en Euregionale Monumenten in het Wormdal/Wurmtal, die ze samen met anderen in haar geliefde Baalsbruggermolen onderneemt.

Over Limburg Doc Zoom Inn

'L1mburg Doc Zoom Inn' is een regelmatig terugkerend cultureel evenement op dinsdagmiddag waarin een documentaire van L1 centraal staat. Het gaat om producties over Limburgse onderwerpen die eerder met succes door de regionale omroep zijn uitgezonden maar nog niets aan betekenis hebben ingeboet.
Rond de filmvertoning maken Bibliotheek Kerkrade e.o., Parkstad Limburg Theaters (PLT) en muziekschool Kerkrade (SMK), al dan niet samen met sociaal-maatschappelijke of culturele partners een afwisselend actueel programma dat informeert, amuseert en uitnodigt tot gesprek.

Reserveren
045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl