Leesweken Kinderjury

3 maart 2021 t/m 9 mei 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan vorm jij samen met de rest van de kinderen in Nederland de Kinderjury! Samen bepalen jullie wat het beste boek van 2020 is en wie de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, in ontvangst mag nemen.

Leesweken

Vanaf 3 maart tot en met 9 mei zijn de Leesweken van de Kinderjury. In HuB. Bibliotheek Kerkrade, Eygelshoven, Simpelveld, Bocholtz en Voerendaal liggen gloednieuwe boeken klaar. Je vindt er ook boekenleggers en stemformulieren. Alle boeken die verschenen zijn in 2020 doen mee. Om je te helpen kiezen is er ook een Tiplijst. De Tiplijst bestaat uit 25 boeken per leeftijdscategorie.

Maar de bibliotheek is toch gesloten?
Zolang de bibliotheek nog gesloten blijft, kunnen Kinderjuryleden hun boeken lenen via
de afhaalbieb. Meer informatie hierover vind je op onze website. Wanneer je een reservering plaatst, dan kun je erbij vermelden dat je graag een boek van de Kinderjury bij je pakketje wilt.
Zelfs als de bibliotheek wegens corona gesloten blijft, gaat de Kinderjury gewoon door.
Stemmen gaat helemaal digitaal via de website van de Kinderjury.

Let op: om alle kinderen de kans te geven om mee te doen, vragen we je om
niet meer dan twee Kinderjuryboeken tegelijk te bestellen. Mocht je hier niet voldoende aan hebben dan kun je verder lezen in de Online Bibliotheek:

Wanneer kan ik stemmen?
Van 10 tot en met 17 mei kan er gestemd worden. Er zijn twee leeftijdscategorie├źn: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury is op 23 juni 2021. Zelf kun je ook iets leuks winnen.