Historische lezing Martin van der Weerden

24 februari 2022, van 14:00 tot 16:00 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: Gratis voor leden, niet leden: €2,50

De geschiedenis van de bevrijding van Limburg, die 7 maanden duurde, heeft meerdere kanten. Daarom moet dit verhaal ook vanuit beide kanten van de grens verteld worden.

In 2019 gingen enkele tientallen enthousiaste scholieren aan beide kanten van de grens aan de slag om de wederwaardigheden van de laatste generatie overlevenden van ‘de oorlog’ vast te leggen. Martin van der Weerden zal een selectie uit die verhalen bespreken.

Martin van der Weerden was tot voor kort docent geschiedenis aan het Bernardinuscollege. Daarnaast is hij al tientallen jaren actief bezig met de geschiedenis van Oostelijk Zuid Limburg, met name via het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) en vanaf 2010 met de rubriek “Van Nul tot Nu” in de regionale weekbladen.

info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-76 30 520