HIP@HuB Thema - HistoBistro

9 november 2021, van 14:00 tot 16:00 | HuB. Kerkrade

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Kookboekenweek 5 t/m 14 november.

De HistoBistro: Historische kookboeken belicht

Wat at men vroeger? Welke ingrediƫnten werden er gebruikt? En welke stukken worden er in Limburg bewaard die hiermee te maken hebben? Deze vragen worden allemaal beantwoord in de Histo Bistro Podcast en zullen ook in deze lezing aan bod komen.

In deze lezing zullen wij u meenemen langs de afleveringen van de Histo Bistro Podcast. Zo wordt u wegwijs gemaakt in het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie, maar zullen wij u ook laten zien wat er in de collecties van Limburgse musea en instellingen zoal te vinden is op het gebied van historisch eten.

De lezing zal gegeven worden door Odin Essers en Justine Camps. Odin Essers is conservator van de Bijzondere Collecties bij Universiteits bibliotheek Maastricht. Justine Camps is erfgoed consulent bij Koninklijk LGOG.

Over Kookboekenweek:
Tijdens de Kookboekenweek (5 t/m 14 november) vieren de boekhandel en bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Aan de vooravond van de Kookboekenweek wordt de winnaar van Het Gouden Kookboek bekend gemaakt. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.

Gratis. Wel graag vooraf reserveren: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-7630520