Avond van de Limburgse korte film

26 september 2023, van 20:00 tot 22:00 | HuB.

Kosten: € 9,00 | aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In september vindt de derde editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film van CineSud.

26 september vindt de derde editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. De Avond van de Limburgse Korte Film is een initiatief van CineSud en zes Limburgse filmtheaters. Op hetzelfde tijdstip kun je in de zes Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De overall favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud.

De Avond van de Limburgse Korte Film
Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels meerdere grote filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en de Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film. Deelnemende theaters zijn Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, HuB.Kerkrade, Filmhuis ZICHT Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo.

2023-editie

Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. Winnaars van eerdere edities waren Convoi Exceptionnel en What Killed Timmy Benson.
Ontdek een unieke verzameling korte films die je zullen verrassen en betoveren! 

INFO PER FILM

Amy & May, Catherina Iosifidis, 2022, 10’
De vriendschap tussen twee beste vrienden wordt op de proef gesteld wanneer ze op een feestje twee Franse jongens ontmoeten.

Goudhaan, Sem Dingemans, 2023, 21’
Door de slecht lopende wasstraat en de komst van een nieuwe vriendin verliest Dennis zich in een drang om zich tegenover zijn vader te bewijzen.

Stripped Down, Nathalie Roux, 2023, 9’49
Om te worden wie ze wil zijn, zegt een vrouw vaarwel tegen wie ze was en de verwachtingen die haar hebben beperkt.

Jagers, Karel Konings & Maarten Sleegers, 2023, 15’
Nadat een groep zogenaamde pedojagers een vermeende pedofiel in elkaar slaat, vreest een van hen dat hij door hem is herkend.

Magma, Luca Meisters, 2023, 15’15
Esra, overweldigd door haar vaders plotselinge handicap, wordt als negenjarige verstrikt in een web van leugens.

Schaamhaar, Wibout Warnaar, 2022, 8’
Een kalende jongeman besluit zijn haarverlies te verbergen om een romantische relatie aan te gaan

Aanmelden: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045 763 0520.