NIEUW: Brochure met aanbod Bibliotheek voor primair onderwijs 2020-2021

Onze gloednieuwe brochure voor het primair onderwijs kunt u hier digitaal bekijken. In fysieke vorm is deze brochure inmiddels verspreid naar alle directies van de basisscholen in Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal.

Voor wie?
Voor alle basisscholen en het speciaal onderwijs in de gemeenten Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal.

Van Kinderboekenweek tot Maakonderwijs.
In deze drie gemeenten zijn wij al jaren actief op het gebied van lezen, leren, mediawijsheid, ouderparticipatie, laaggeletterdheid en leesplezier. Een afname van leesmotivatie wordt, al vanaf debasisschool landelijk gesignaleerd. Daarbij blijft in onze regio de taalvaardigheid een risico en vraagt dit voortdurende aandacht op school. De bibliotheek wilt u daar graag bij ondersteunen. We bezochten alle scholen en hebben uw vragen en behoeften uitgewerkt in een zeer divers aanbod waarmee we met veel enthousiasme samen aan de slag kunnen gaan.

Hoe?
Binnenkort neemt Astrid Brockhoven, onze domeinspecialist jeugd, contact met u op om een vervolgafspraak te maken. Afhankelijk van de ontwikkelingen, opening van bibliotheek en scholen, zullen we de afspraken via teams online of gewoon lekker op school laten plaatsvinden.

Wilt u deze brochure alvast bekijken in uw team en met elkaar bespreken welke keuze u voor komend schooljaar maakt? Dan verkennnen we in het gesprek samen de mogelijkheden en het maatwerk dat nodig is. En maken we direct een keuze voor het volgend schooljaar.