Workshop Babygebaren

12 december 2018, van 10:00 tot 10:45 | HuB. Bibliotheek Kerkrade, Martin Buberplein 15

Kosten: Gratis, wel even aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

door Esther Sluijsmans, babycoach en gebarendocent

Omdat ook baby’s boekjes leuk vinden en lezen veel positieve effecten op hun ontwikkeling heeft, bieden we een BoekStart workshop Babygebaren aan. De gezellige workshop is geschikt voor ouders/verzorgers met baby's van 6 tot 24 maanden. Ook broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn van harte welkom! 

Iedere ouder kent het wel; het jonge kind geeft met gehuil en veel frustratie aan iets te willen. Maar wat je ook probeert, je kunt niet achterhalen wat het kindje wil.Toch is het mogelijk deze frustraties te verminderen. Hoe? Met behulp van babygebaren. Vanaf ongeveer het eerste levensjaar kunnen baby’s met eenvoudige gebaren ‘zeggen’ wat ze zien of willen.

Cursusleidster babygebaren Esther Sluijsmans vertelt: “Veel baby’s gebaren al: denk aan zwaaien, klappen in de handjes, hiep hiep hoera of ‘nee’ schudden. Tijdens een workshop of cursus leer je hoe je bij je dagelijkse activiteiten andere gebaren kunt gebruiken. Begin bijvoorbeeld bij het eten en drinken. Daarna breid je de gebarenwoordenschat langzaam uit.”

Tijdens de workshop ervaar je dat je babygebaren gemakkelijk kunt toepassen. Het toepassen van babygebaren tijdens het lezen en zingen biedt iets extra's. Niet voor niets is het liedje In de maneschijn zo'n ‘hit’ onder de baby's en peuters. Je zult merken dat de baby, dreumes of peuter ook bij andere eenvoudige liedjes of spelletjes actiever mee kan doen.

Voor: Baby’s van 6 tot 24 maanden.
Deelname is gratis. Wel even aanmelden via 045- 763 05 20 of info@bibliotheekkerkrade.nl