Vivaldi, de rode priester en zijn meisjes

11 januari 2019, van 14:00 tot 16:00 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Muzieklezing door Pierre Rietrae

Antonio Vivaldi (1678 – 1741) werkte het grootste gedeelte van zijn leven in Venetië.
Hij schreef meer dan 770 werken en hij is wereldwijd vooral bekend geworden door zijn compositie “De vier jaargetijden”, in het Italiaans: “Il Quattro Stagioni” (ook één van de pizzaklassiekers trouwens).
Vanwege zijn rode haar werd Vivaldi ook wel “De rode priester” genoemd. Hij werd zelfs tot priester gewijd, maar door een astmatische aandoening is uitoefening van dit beroep  uiteindelijk  niet gelukt en richt hij zich helemaal op zijn voorliefde voor muziek en besluit hij het priesterschap op te geven. Hij werd koor- en orkestdirigent en vioolleraar aan de Ospedale della Pietà, een Venetiaans weeshuis voor jonge Venetiaanse weesmeisjes. De concerten die deze meisjes gaven, stonden zeer hoog aangeschreven en vooraanstaande gegoede burgers uit heel Europa bezochten de concerten. Als je iets wilde meemaken en ergens mee kon pochen, moest je hier geweest zijn.

Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luistervoorbeelden.Tijdens deze muzieklezingen gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrond informatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden. Neem goede oren mee, want notenlezen of voorkennis is niet nodig.

Reserveren via: 045-763 05 20 of info@bibliotheekkerkrade.nl