NS Raubkunst - Entartete Kunst - Beutekunst

13 januari 2019, van 12:00 tot 14:00 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: Leden en niet-leden : € 7,50 (incl. Brunch)

Literaire Brunch

Brunch met Peter van den Brink over NS Raubkunst – Entartete Kunst – Beutekunst

Peter van den Brink, directeur van het Suermondt-Ludwig-Museum, Aken vertelt tijdens een brunch over NS Raubkunst – Entartete Kunst – Beutekunst.
Toen in november 2013 de ontdekking van een grote kunstcollectie in een appartement in München wereldkundig werd, werden begrippen als entartete Kunst, Nazi-Raubkunst en zelfs Beutekunst in de pers regelmatig door elkaar gebruikt. Het gaf aan hoe onvoorstelbaar weinig kennis van zaken er in de Duitse en vooral internationale pers voorhanden was.

Door overwinnaars in oorlogsgebied buitgemaakte kunstwerken vallen onder de noemer Beutekunst en daarover gaat deze lezing, met heel veel spannende verhalen over met name de collectie van zijn eigen museum in Aken.
Weliswaar kwam het Rode Leger niet in Aken, maar dat was ook niet nodig. De Akense kunstwerken waren tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergebracht in de Albrechtsburg in Meissen, bij Dresden in de buurt.

Reserveren via: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-763 05 20