Nico Ploum

14 februari 2020, van 15:00 tot 15:30 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Documentaire

Hij was opvallend, creatief en een tikkeltje ondeugend. De Kerkraadse dichter, zanger en liedjesmaker Nico Ploum (1914-2004) krijgt 15 jaar na zijn dood nog één keer een Limburgs podium met een documentaire in de L1-serie Limburg Doc. 

Documentairemakers Ruud Kleinen en Sander Selen maakten een schets van de carrière van de artiest en stuitten op mooie verhalen, grappige anekdotes en bijzondere analyses. In hun zoektocht ontdekten ze uniek en nooit eerder vertoond beeldmateriaal.
Uit archiefonderzoek bleek verder dat het liedje Ja die mokkel van Ploum, lang voordat dat bijvoorbeeld The Beatles overkwam, in de ban werd gedaan vanwege de 'niet kuise tekst'. In vastelaoves metropool Keulen konden ze daar niet mee zitten, het nummer werd daar een grote hit.

'Nico Ploum – Alles vuur applaus' ging in november in première in een bomvol Theater Kerkrade, waar de hele zaal meezong met de vele schlagers van Nico. 


De toegang tot deze documentaire is gratis, a.u.b. wel een plekje reserveren via: 045-763 05 20 of: info@bibliotheekkerkrade.nl