Natuur en tuinen van Engeland

24 februari 2019, van 11:00 tot 13:00 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: Leden gratis, niet-leden € 2,50

Lezing door Olaf Op den Kamp

Engeland is voor velen onbekend en minder bekend als reisbestemming, toch is het zeker de moeite waard. Naast prachtige steden, liggen er ook heel wat bijzondere natuurgebieden en prachtige tuinen.

In deze lezing bekijken we een aantal bijzondere natuurgebieden zoals de witte krijtrotsen bij Dover en de Seven Sisters, New Forest met zijn wilde ponies, Damherten en oeroude eiken, Sherwood Forest, waar volgens de legende ooit Robin Hood woonde, de zeevogelkolonies langs de kust bij Bempton en op de Farne Islands met Papegaaiduikers, Kuifaalscholvers en Jan-van-Genten, Nationaalpark Exmoor met zijn uitgestrekte heidegebieden en Exmoor- pony’s en vele bossen met Bluebells.

Daarnaast nemen we een kijkje in wereldberoemde tuinen als Sissinghurst, Hidcote, Nyhams, Belsay Hall en Stourhead waar vele bijzondere bomen, struiken en planten staan en inspiratie kan worden opgedaan voor de eigen tuin. Sheffield Park is beroemd vanwege zijn vele waterlelies. De botanische tuin Wakehurst hoort bij de beroemde tuinen van Kew.De prachtige steden als Londen, Winchester, Oxford, Cambridge, York en het kuuroord Bath worden niet vergeten. Net zo min als de White Horses, schattige dorpjes in de Cotswolds, Dover Castle en Stonehenge. We bezoeken ook de plek waar de Battle of Hastings, bekend van het tapijt van Bayeux plaatsvond.

In Engeland zijn ook heel wat wereldberoemde boeken geschreven. In Canterbury pelgrimeren we naar de ‘Canterbury Tales’. In Whitby bekijken we waar Bram Stoker zijn inspiratie vandaan haalde bij het schrijven van Dracula. In Lake District proef je de sfeer van Beatrix Potter, auteur van het kinderboek ‘Peter Rabbit’. Stratford-upon-Avon is de geboorteplaats van William Shakespeare en telt vele fraaie oude huizen. In Downe nemen we een kijkje in het landhuis waar Charles Darwin zijn ‘On the Origin of Species’ schreef. In juni 2019 is er ook een zesdaagse reis naar Engeland!
Reserveren via tel. 045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl
Inloop vanaf 10.30 uur.