I am not a wich

9 mei 2020, van 13:30 tot 16:30 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: 3,00 euro, bieb-leden en vrijwilligers Wereldwinkel gratis

Internationale dag van de Fairtrade

Op deze 'Internationale dag van de Fairtrade' volgt er een korte inleiding door de voorzitter van Stichting Wereldwinkel Kerkrade Pierre Rietrae over “eerlijke handel met de Derde Wereld” en vervolgens ziet u de indringende film 'I am not a witch'.

De inhoud van deze veelgeprezen debuutfilm van Rungano Nyomi uit 2017: Geloof en hekserij zijn in 2017 nog steeds springlevend in Zambia. Dit ondervindt Shula, een achtjarig zwervertje, als ze nietsvermoedend een dorp binnen loopt en wordt aangezien voor een slechte geest. Na een kort “volksgericht” wordt ze ondergebracht in een heksen kolonie, waar ze met een lang wit lint wordt vastgehouden om te voorkomen dat ze wegloopt. Overdag moet ze met de andere heksen werken op het land of liedjes zingen voor toeristen.Shula’s lot lijkt te verbeteren als meneer Banda, een ambtenaar, zich over haar lot ontfermt. Hij laat haar recht spreken, regenwater maken en zelfs optreden in een TV show.
I am not a witch laat haarfijn zien hoe hekserij beschuldigingen vaak andere vormen van machtsmisbruik en vrouwenhaat zijn.

In de hal staat een informatiestand van de Wereldwinkel Kerkrade, die dit jaar 20 jaar bestaat en volledig gerund wordt door vrijwilligers. In de pauze zorgen de vrijwilligers voor een gratis stukje cake of wafel.

De toegang is voor leden van de bibliotheek en vrijwilligers van de wereldwinkel gratis. Niet-leden 3 euro.
Reserveer tijdig via: info@bibliotheekkerkrade.nl of: 045-763 05 20.