Essentiële oliën en onze gezondheid

29 mei 2019, van 14:00 tot 15:30 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Workshop

Gemma Sluijsmans geeft samen met Petra Janssen in HuB. Bibliotheek Kerkrade een workshop over essentiële oliën.
Essentiële oliën worden al eeuwenlang gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen, het zelf helend vermogen van het lichaam te versterken en ook om emotionele groei te stimuleren. Planten geven aromatische verbindingen en geurmoleculen af en hiervan worden deze hoogwaardige oliën gewonnen.
Door de vele synthetische medicijnen die tegenwoordig voorhanden zijn, hebben we de krachtige remedies uit de natuur uit het oog verloren.

Er wordt uitleg gegeven over de basiskennis:
Wat essentiële olie is, hoe je essentiële olie kunt inzetten, en hoe het wordt gemaakt. Verder gaan we in op wat de voordelen zijn van essentiële olie , waar ze vandaan komen, welke kwaliteitsaspecten belangrijk zijn en hoe je ze veilig en effectief kunt gebruiken.

Van 10 veel gebruikte oliën komen zowel lichamelijke effecten als emotionele werkingen komen aan bod. Je kunt de oliën ruiken, en sommige proeven en uittesten.

Leden bibliotheek: gratis, niet-leden € 2,50.
Reserveren via tel. 045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl.