De Wilde Stad

15 november 2019, van 14:00 tot 16:00 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: Leden gratis, niet-leden betalen € 3,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Boek & Film

De avontuurlijke stadskat Abatutu laat ons de Natuur van Amsterdam zien

De Wilde Stad is een meeslepende bioscoopfilm over het ongetemde dierenrijk in een urban jungle: de stad Amsterdam. Een film met verrassende plotwendingen gezien door de ogen van de avontuurlijke stadskat, Abatutu. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid, humor en hilariteit van de rijke natuur in een stedelijke omgeving laat zien.
Een verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waar de mens nu eens niet centraal staat.
Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke om in te leven als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.


De Wilde Stad is een film van de makers van de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015).
De film wordt vertoond in het kader van Nederland Leest: www.nederlandleest.nl. Dit jaar is het thema: Natuur & Duurzaamheid.

Toegang: leden gratis, niet-leden 3 euro. Reserveren via: 045-763 05 20 of info@bibliotheekkerkrade.nl