Auteur Shida Bazyar te gast

30 januari 2019, van 14:00 tot 16:00 | Hub. Bibliotheek Kerkrade

Kosten: Leden gratis, niet-leden betalen € 2,50

i.h.k. van Euregio liest

Auteur Shida Bazyar en haar vertaler Irene Dirkes te gast over de roman: ' 's Nachts is het stil in Teheran' 
Zij vertelt over haar roman: 'Nachts ist es leise in Teheran'. Irene Dirkes over het vertalen ervan.

Nadat in 1979 de sjah uit Perzië is verdreven, strijdt een groep jonge communisten voor een rechtvaardige samenleving. Daartoe behoren Behsad, docent, en zijn geliefde Nahid, letterenstudente. Hun situatie wordt penibel als geestelijk leider Khomeini de macht grijpt. Met hun twee jonge kinderen vluchten zij naar Duitsland, waar een echtpaar hen wegwijs maakt in die samenleving. 
Leven in dit land van aankomst valt de van heimwee vervulde ouders zwaar. Hun kinderen realiseren zich dat terugkeer naar het land van herkomst onmogelijk is; zij beheersen de Duitse taal en volgen een opleiding om zich een positie in de Duitse samenleving te verwerven. In vier hoofdstukken die elk tien jaar omvatten (van 1979 tot 2009) vertellen in successie vader, moeder, dochter en zoon indringend en beeldend hun dromen, desillusies, emoties en ervaringen. 

Shida Bazyar schreef werd in 1988 in Duitsland geboren, haar ouders zijn tijdens de islamitische Revolutie uit Iran gevlucht. Bazyar voltooide een Master Literair Schrijven. Momenteel woont ze in Berlijn. Ze heeft korte verhalen gepubliceerd en won daarmee verschillende beurzen. 'Nachts ist es leise in Teheran' werd meteen in meerdere talen vertaald en won diverse prijzen.

A.u.b. reserveren via: info@bibliotheekkerkrade.nl of: 045-763 05 20.