Aachener Kulturdezernent Olaf Müller te gast

5 september 2019, van 18:00 tot 20:00 | HuB. Bibliotheek Kerkrade

i.h.k. van Literarischer Sommer / Literaire Zomer

In het kader van het festival: 'Literarischer Sommer' is de Akense 'Kulturdezernent & Krimiautor Olaf Müller te gast @HuB. Bibliotheek Kerkrade.
Olaf Müller werd 1959 in Düren geboren. Hij is van huis uit boekhandelaar en studeerde Germanistik en Algemene en Vergelijkende Literatuurwetenschap aan de RWTH Aken. Sinds 2007 is hij hoofd van de afdeling Cultuur van de Gemeente Aken.

'Rurschatten' is zijn eerste thriller die zich afspeelt in de regio.
Moord in het spookhuis. Een bekend scenario? Net als van de politie-inspecteurs die de vele sporen in de Müllers misdaadroman moeten volgen, wordt ook van de lezers gevraagd om de dingen die ze voor waar aannemen nog eens onder de loep te nemen. In de zoektocht naar antwoorden is een Dürense kermis nog maar het begin van een reis die voert naar België en het verleden.

Toegang: leden bibliotheek gratis. niet-leden 2,50 euro.
Reserveren: 045-7630520 of: info@bibliotheekkerkrade.nl

Het project de 20e Literarischer Sommer / Literaire Zomer 2019: de voordracht van Olaf Müller wordt mede mogelijk gemaakt en medegefinancierd  door de Europese Unie (EU), in het kader van het INTERREG-programma Duitsland - Nederland.
Olaf Müller 'Rurschatten'Das Grauen fliesst mit Feuerwerk auf der Annakirmes in Düren. Eine mysteriöse Nachricht lockt den 88-jährigen Alexander Rütters in die Geisterbahn. Die Fahrt endet tödlich und der Aachener Kommissar Fett nimmt die Ermittlungen auf. Spuren führen zu einem beinahe Gau der Kernrforschungsanlage Jülich und zu dubiosen Immobiliengeschäften um ein Wasserkraftwerk am Rursee. Oder wurde Rütters doch noch von seiner Kriegsvergangenheit eingeholt? Die geheimnisvolle Marie Utzerath weiss mehr. Und plötzlich kommt auch noch der belgische Geheimdienst ins Spiel. Viele Schatten - wenig Licht.